cròniques ultralocals
tema: Informàtica i internet
etiquetes:

Per tal de facilitar la comunicació entre els lectors d’Ultralocàlia, hem posat en funcionament una utilitat per a penjar avisos senzills en un tauler virtual: el tauler d’avisos. El servei de tauler d’avisos es fa a través de Webnote.

Si voleu avisar els lectors de qualsevol qüestió que no tinga relació directa amb cap entrada recent del blog, podeu entrar en el tauler i escriure un avís. El sistema és idèntic al dels post-it o notes adhesives i per a usar-lo heu de clicar en el quadradet de coloraines que hi ha en l’apartat “avisos” de la barra lateral. Si voleu estar al dia dels avisos que es publiquen sense necessitat d’entrar en el tauler, vos podeu sindicar per RSS: cliqueu en el quadradet carabassa , copieu l’adreça que apareix en la barra de navegació i l’apegueu en el vostre programa de sindicació de continguts o agregador.

La sindicació de continguts vos permet estar informats també de les novetats d’Ultralocàlia sense necessitat de visitar la pàgina. Seguiu els mateixos passos que abans però clicant en les icones de la secció “subscripció” (rss articles i rss comentaris) de la barra lateral.

La sindicació és una eina potent per a exprémer al màxim el potencial informatiu de la xarxa. Gràcies als programes agregadors podeu fer que el suc de la web regalime en el vostre disc dur sense necessitat d’anar trescant per les pàgines. Com que el tema és molt interessant, vos afig un seguit d’enllaços útils perquè comenceu a usar aquesta eina:

Què és la sindicació de continguts via RSS?: Polièdric, Viquipèdia, Bitassa a Lloure, ButlleTIC

Programes de sindicació:

  • Thunderbird és un gestor de correu electrònic que permet també subscriure’s a blogs i portals de notícies, és gratuït, està en català (gràcies a Softcatalà) i el recomanem des d’Ultralocàlia. L’ús del lector de feeds o agregador de Thunderbird, que és molt fàcil, el trobeu explicat aquí.
  • Agregador oferit per Gencat i com s’usa (pdf)
  • FeedReader
  • Una llista de programes de sindicació per a Windows, Linux, telèfon mòbil i altres, la podeu trobar aquí.

Serveis de sindicació en línia: Google Reader, Bloglines, Yahoo

comenta-ho